Fotobatoh, ktorý si zamilujete

Dlho som hľadal nejaký poriadny fotobatoh, ktorý by mi bol pomocníkom na všetkých mojich foteniach a cestách. Trh s fotobatohmi je, ako všetci dobre vieme, obrovský ale podľa mňa, chýba taký ten „super batoh v pomere cena/výkon“.

Nedokážem ani spočítať, koľko batohov som si pozrel. Samozrejme som si z tak obrovskej ponuky vybral, ale cenovo to bolo mimo moju predstavu. Nie som typ človeka, ktorý by vyhľadával všetko najlacnejšie na úkor kvality. Vlastne robím v oblečení, doplnkoch atď. už nejaký ten piatok a viem, čo obnáša taká výroba, aké vlastnosti majú rôzne materiály a ďalšie veci. Samozrejme, sú značky, ktoré do výroby priniesli inovácie. Tým myslím napríklad ekologickú výrobu, recyklovateľné materiály alebo rôzne technické vychytávky. Pokiaľ sa ale budeme baviť o klasických batohoch, rád zaplatím za funkčnosť a kvalitné materiály ale nechce sa mi priplácať za značku. Tá so sebou často nenesie ani nijak unikátny design. 

Ako na zavolanie ma oslovili chlapci z Phototools a dostal som na vyskúšanie batoh Lolobo.

Na prvý pohľad spĺňa všetko, čo od takého batohu očakávam. Pekný design, tvar, veľkosť a držiak na statív a  pitie.

Ocenil som rafinovane vyriešené „ochranné“ zatváranie hlavnej kapsy na foťák a objektívy. Myslím, že toto značne sťaží možnosť krádeže napr. v preplnených uliciach mesta, či v MHD. Poznáme to. Vaše vybavenie je v hlavnej kapse chránené 1cm silným polstrovaním proti nárazu.

Batoh som si zobral so sebou na večerné fotenie s mojou kamarátkou Dee, v centre Plzne. Zámerne som si so sebou zobral všetky telá a objektívy čo som mal doma. Je treba podotknúť, že nemám nejak prehnaný arzenál objektívov. Batoh určite nie je pre fotografov, ktorí so sebou (ne)radi nosia všetko svoje vybavenie, z ktorého by si ďalší traja  poskladali set up a mohli vyraziť do akcie. Možno sa smejete, ale jedného takého poznám.


Batoh má rozmery 48x32x22cm a celkom som do neho poskladal: 

  • telo Canon 6D
  • telo Canon 6D s gripom
  • telo Canon 5D
  • Canon 85mm 1.8
  • Canon 135mm 2.0
  • Canon 50mm 1.8
  • Sigma 35mm 1.4 ART
  • Macbook Pro 13‘

Batoh na mňa pôsobí naozaj kvalitne a funkčne. Musím vyzdvihnúť pláštenku, ktorá je už súčasťou balenia a dá sa v prípade veľkého dažďa pretiahnuť cez batoh a udrží ho v suchu.

Zároveň si myslím, že ju nie je potrebné vyťahovať pri každej prehánke, batoh má aj kvalitnú membránu z materiálu, ktorá hneď nepremokne. Pláštenka je zabalená v praktickom vrecku.

Ďalej má batoh vodorovné popruhy cez ramená a brucho pre lepšiu fixáciu a odľahčenie na chrbát pri nosení. Chrbát batohu je vystužený, priedušný, proste všetko ako má byť. O kvalite ma presvedčilo aj to, že všetky zipsy na batohu sú od firmy YKK. Tie vám zaručia najväčšiu výdrž pri častom rozopínaní a zapínaní.

fotobatoh_4

Vnútorných kapsičiek na príslušenstvo je v batohu tiež nespočetne. Vlastne ani neviem, čo všetko by som do nich dal. Hehe. Celé vnútro, či už spodnú kapsu na vybavenie alebo hornú kapsu na doplnky „rozstreľuje“ pre oko príjemná modrá, ktorá je použitá na lemy a výstuhy.

Znovu musím zdôrazniť design a tvar. Batoh krásne sedí na chrbte a vyzerá skvelo. Prázdny váži len 1,5 kg. 

Keď to všetko na záver zhrniem, dávam batohu Lolobo za krátkodobý test 10 z 10 bodov! Myslím, že si to naozaj zaslúži, pretože za tú až vtipnú cenu, za ktorú ho môžete kúpiť, ponúka naozaj veľa a ešte raz, veľa muziky! 


V skratke – veľký, kvalitný, pekný a funkčný.

Jooo a Dee sa tiež páčil.